Forberedelse af hoppen

  • En bremse kan hjælpe med at holde hoppen i ro, når føllet først introduceres eller prøver at die. Bremsen bør maksimalt bruges 15 min. ad gangen.
  • Hoppen identificerer bl.a. sit føl via synet. Bind for øjnene kan derfor være en hjælp til at hoppen ikke opfatter føllet som et fremmed og medvirke til at give ro.
  • Identifikation sker også via lyd, men det er primært via lugtesansen, at hoppen identificerer føllet som sit eget. Det er derfor vigtigt at få føllet til at lugte så meget som hoppen som muligt. Alternativt kan man sørge for, at hoppen ikke kan lugte føllet, f.eks. ved at smøre et kraftigt duftende produkt over hoppens mule og næsebor. Pebermynte eller parfume kan anvendes; produktet må ikke svie eller på anden måde give gener!
  • Bedøvelse (nogle gange kraftig) kan hjælpe hoppen til at acceptere at føllet dier.
  • Et meget spændt yver kan give hoppen ubehag og nogle gange smerte når føllet dier. Derfor er det vigtigt at udmalke lidt mælk inden føllet forsøger at die.
De gode råd bringes uden ansvar. Everhorse og Hestens Værn kan ikke drages til ansvar i forbindelse komplikationer eller lign. der skulle opstår ved brug af gode råd fra websiden. Vi anbefaler at konsulterer en dyrlæge, hvis der er den mindste tvivl.